/ Smurfit Kappa

Groepsapplicaties
binnen Sharepoint

/ 46.000 werknemers

Smurfit Kappa is een van de toonaangevende leveranciers van op papier gebaseerde verpakkingsoplossingen ter wereld, met ongeveer 46.000 werknemers in ongeveer 370 productiesites in 35 landen en met een omzet van € 8,6 miljard in 2017.

/ Probleem

In het verleden zijn diverse groepsapplicaties ontwikkeld in SharePoint. Deze workflow gedreven applicaties zijn ontwikkeld om bijvoorbeeld investeringsaanvragen vanuit de gehele groep goed te keuren of om centraal mailboxen en licenties aan te vragen.

Er is een aantal problemen bij deze SharePoint applicaties. De performance van de applicaties is slecht, worflows blijven hangen waardoor het proces van goedkeuren stil komt te liggen. De licentie voor de workflow engine is relatief duur en de applicaties belemmeren de overgang naar nieuwe versies van SharePoint. Maar ook het beheer kost veel tijd en het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten op deze applicaties vergt een lange doorlooptijd. De applicatie eigenaren zien graag een korte time-to-market voor nieuwe functionaliteiten om snel te kunnen reageren op de veranderende wereld.

/ Advies NAVARA

Binnen het advies was het een randvoorwaarde dat het onderhoud en bouw van nieuwe functionaliteit van de applicaties bij Smurfit Kappa zelf belegd moet zijn. Ook mocht er geen afhankelijkheid van de SharePoint versie meer zijn en diende de performance acceptabel te zijn.

NAVARA heeft geadviseerd om alle applicaties uit SharePoint te trekken en om te bouwen naar een ASP.Net web applicatie met een eigen data store. De gebruikte workflows waren complex, maar veranderden niet vaak, waardoor het niet nodig was om daar een relatief dure third-party tool voor in te zetten. Het omzetten naar een stand alone web applicatie zorgt voor een betere performance en de time-to-market voor nieuwe functionaliteit wordt drastisch verkort.

/ Uitvoering

NAVARA heeft de applicaties herbouwd naar stand-alone web applicaties met een eigen data opslag. Daarbij is rekening gehouden met eventuele hosting in de cloud (Azure) en zijn de applicaties waar nodig ook direct mobile ready gemaakt. Het gehele proces is volgens de scrum methodiek uitgevoerd.

/ Resultaat

Alle bovengenoemde problemen zijn opgelost. De performance van de applicaties is drastisch verbeterd en het onderhoud kost aanzienlijk minder tijd en dus geld. Nieuwe functionaliteiten kunnen nu snel gebouwd worden en Smurfit Kappa is niet meer afhankelijk van SharePoint als hosting platform voor applicaties.