/ Future Technologies Developer

Noldus
Reijnders

/ Binding

‘Bij het vorige bedrijf waar ik werkte miste ik naar verloop van tijd binding. Uiteindelijk bleek dat hoe goed ik het ook met de eigenaar kon vinden, er toch een bepaalde klik miste wat betreft cultuur. Dat, in combinatie met een flinke reisafstand, maakte dat mijn werk me vooral veel energie kostte’.

Naast het adviesvak, wilde Noldus voornamelijk zijn development skills verbeteren in combinatie met zijn hobby: Blockchain. ‘Ik dacht; als ik met die combinatie mijn geld zou kunnen verdienen zou dat ideaal zijn. Dit is wat NAVARA mij bood en doordat NAVARA projecten heeft door heel het land, is reisafstand geen probleem’.

/ Keuze voor NAVARA

Wat Noldus aan NAVARA aanspraak was de focus op de mensen zelf. De werknemer gaat voor de klant, staat op 1. ‘Hoe mooi dit ook klinkt en hoe veel bedrijven dit ook zeggen te doen, bij NAVARA zie ik dit ook terug. In mijn geval zocht men echt mee naar een project dat aansloot bij mijn wensen, maar dacht men bijvoorbeeld ook mee met hoe het belastingtechnisch het beste geregeld kon worden tijdens een sabbatical, etc. Daarnaast zie je het investeren in werknemers ook terug in de vele activiteiten die worden georganiseerd’. Waarmee hij doelt op de 2-maandelijkse company updates en Business Unit activiteit, kennisdeel-sessies, de jaarlijkse skireis & BBQ, etc.

’Daarnaast voelde ik direct een klik met de mensen waarmee ik sprak: Enthousiasme, snelheid in communicatie, openheid waar NAVARA stond en waar ze heen wilde in het proces’.

/ 3 maanden verder

‘Inmiddels zijn we 3 maanden verder en kijk ik uit naar iedere dag. Het is uitdagend om in een NAVARA-team bij de klant te werken. Het soort mensen spreken me aan, de vrijheid binnen het team en het vertrouwen vanuit de opdrachtgever richting naar NAVARA ervaar ik als uniek. Vrijheid is een belangrijk element waar goed rekening mee wordt gehouden. Er wordt bijvoorbeeld soepel omgegaan met werktijden.
Door met Scrum te werken verdelen we per sprint de taken, samen vullen we die in en werken ook per stap samen. Hierdoor leer ik ontzettend veel, want als je met hetzelfde bezig bent kun je sneller schakelen en is de kennis bijna automatisch al verspreid. Hierdoor ben je als team ook weer flexibeler’.

Binnen het team kan er gesproken worden van een klik, volgens Noldus. ‘Er is veel respect onderling voor elkaars kennis en kunnen. Iedereen heeft als doel elkaar te helpen en op hetzelfde niveau van kennis te krijgen en werken. Dit zorgt voor weinig negativiteit en samen met de manier van humor maakt het mijn werk ontzettend gevarieerd en uitdagend’.

‘Ik zie het juist als uitdaging om na(ast) het bepalen van een oplossingsrichting, de oplossing zelf uit te werken’.

/ Business Unit

Binnen NAVARA werkt Noldus binnen de Business Unit Future Technology. Een unit gefocust op de nieuwste manieren van werken en in te zetten technologieën, zoals blockchain, AR en IoT. ‘Er is veel interesse vanuit de markt maar weinig bedrijven die hier écht iets mee durven doen’. Daar gaat de nieuwe Business Unit Future Technology verandering in brengen. 

Op dit moment werkt hij mee in het ABN AppFab team als developer, waar hij samen met 7 andere Navarianen verantwoordelijk is voor alle interne apps voor medewerkers binnen de bank. Dit moment werken ze aan de tweede versie van de meest succesvolle app: de warm welkom app, ook wel omschreven als ondersteuning van de host en andere adviseurs van het filiaal. De app plant de afspraken in, geeft een overzicht van wie er allemaal binnen is en hoe lang lang ze al wachten of in gesprek zijn. Meer over deze app hier.