/ Yves Candel

Principal
Technology Officer

/ TU Twente, Biomedical Engineering

Toen Yves bij NAVARA startte was het aantal werknemers nog op drie handen te tellen, maar inmiddels is NAVARA vijf keer zo groot, een club louter inspirerende mensen. “Voor mij begon de reis in juni 2015 en duurt deze nog steeds voort.”

Oorspronkelijk zou Yves de wetenschap in gaan na zijn studie Biomedical Engineering aan de Universiteit Twente, maar tijdens zijn stage bij Harvard University kwam hij erachter dat zijn toekomst daar niet zou liggen. ‘Ik wilde graag dingen maken die ook meteen bruikbaar zijn voor anderen. Tijdens mijn studie was ik al veel met programmeren in aanraking gekomen en vervolgens ben ik na mijn afstuderen aan de slag gegaan binnen de IT en heb ik nooit meer achteromgekeken’.

Inmiddels is Yves binnen NAVARA Principal Technology Officer. In deze rol is hij verantwoordelijk voor de operationele organisatie en de technische kennis binnen de unit. Naast dat hij ook zelf als ontwikkelaar / architect werkzaam is, vindt hij het een uitdaging zijn collega’s te coachen en te begeleiden in hun ontwikkeling.

Binnen NAVARA hebben we een ‘Eckart Wintzen’ filosofie, wat er op neer komt dat we met een unit structuur werken waardoor kennisdeling en samenwerking optimaal is geregeld. We hebben veel vrijheid om de dingen te doen die je wilt doen. Een manier van werken en managen die ik erg prettig vind’.
''Bij NAVARA ben ik het meest trots op mijn collega's. Stuk voor stuk mensen die je kunnen verassen en inspireren.''

/ De nieuwste technologieën

Als architect en full stack developer werkt Yves met de nieuwste technologieën. ‘Die ruimte is er vaak bij onze klanten, en als die er niet is dan inspireren we onze klanten uiteraard om te vernieuwen om zo weer maximaal te performen’. Het schrijven van een code is voor Yves slechts een avontuur op weg naar het doel: een prachtig resultaat met fantastische software om trots op te zijn. ‘Binnen een NAVARA-team inspireren we elkaar en onze klanten om alles eraan te doen dit ook waar te maken’.

 

”Daar ben ik nog naar ben ik nog wel het meest trots op bij NAVARA: Mijn collega’s. Zij zijn er altijd voor elkaar, ze willen altijd elkaar helpen en van elkaar leren, er is ruimte om elkaar te verbeteren (daar leer je nog het meest van) en het zijn stuk voor stuk mensen die je allemaal p een compleet andere manier kunnen verrassen en inspireren. Dat heeft mij inmiddels al langer dan 3 jaar geïnspireerd”.