Meer business impact met Developer Experience.

Developer Experience (DX) is de optelsom van software productivity en developer happiness. Een uitstekende Developer Experience zorgt voor betere teamprestaties.

Het probleem

DevOps is te vaak een blackbox.

Vaak is het voor organisaties onduidelijk wat de snelheid is waarmee software wordt ontwikkeld en hoe hoog de kwaliteit is van de opgeleverde software. Dit maakt het verbeteren enorm lastig. Teams werken niet of nauwelijks samen, wat resulteert in dubbel werk, gebrek aan kennisdeling, en geen feeling met wat andere teams doen. Bovendien is het in de huidige markt moeilijk om talent te vinden en te behouden. Dit alles zet de impact van IT op het bedrijfsresultaat onder druk. Wanneer developers een positieve ervaring hebben met de tools en technologieën die ze gebruiken, kunnen ze efficiënter en effectiever werken.

Developer Experience met Navara

Echte inzichten, echte verbeteringen.

Navara biedt een holistische en volledige oplossing om de DX bij een bedrijf te verbeteren. Ons 3 fasen model biedt een consistente manier om gefocust en effectief aan te slag te gaan met Developer Experience.

Meten

In de Measure fase vragen we met behulp van GETDX aan elk lid van het team wat hun individuele ervaring is. Een survey duurt 5 tot 10 minuten.

Focus

In de Focus fase gaan we maximaal 3 focuspunten bepalen. Hiermee gaan de teams de komende cyclus (3 maanden)  aan de slag.

Verbeteren

In de Improve fase gaan we op regelmatige basis, bijvoorbeeld als onderdeel van de Retrospective, aan de slag en passen we waar nodig de software delivery aanpak aan.

Onze werkwijze

Een unieke combinatie van expertise, skills en tooling.

Door ons unieke en exclusieve partnership met DX.com ¹, kunnen wij een data platform bieden dat door ‘s werelds beste wetenschappers² op het gebied van developer productiviteit ontwikkeld is. Daarnaast is Navara al jarenlang leider in Nederland als het gaat om het begeleiden en implementeren van best practices op het gebied van software delivery performance.

¹ Lees hier meer over het meetbaar maken van DX
² O.a. Nicole Forsgren, mede-auteur van het boek Accelerate: The Science of Lean Software and DevOps: Building and Scaling High Performing Technology Organizations, en een van de onderzoekers achter het DORA State of DevOps Report.

Ontdek de staat van jouw Developer Experience.

Wat zijn de knelpunten bij het development team en wat gaat goed? Neem contact met ons op, zodat we de bij jouw organisatie kunnen meten hoe de Developer Experience er voor staat en hoe we deze kunnen verbeteren.

Liever direct contact opnemen? Erik Burger, Lead DX, vertelt je graag meer.
email   linkedin