In gesprek met Navara

Met een team van 200 specialisten, geeft Navara virtuoos en daadkrachtig vorm aan ieder software development-project. Navara creëert impact: dat is de belofte. Maar wie zijn de mensen achter het succes van dit business technology bedrijf? Maak kennis met onze collega’s en ontdek hun persoonlijke drijfveren, de passie voor hun vak en hun visie op impact.

“Altijd live: daar ben ik trots op.”

Jeroen, 30, Technology Officer. Technische Informatica, TU Twente (MSc)

Even voorstellen

Als Technology Officer bij Navara zijn mijn werkdagen erg divers. Zo geef ik technische input voor projecten, help ik bij trainingen en andere vormen van kennisdeling en denk ik ook mee bij het samenstellen van nieuwe teams.

Ik ben al zo lang als ik mij kan herinneren bezig met het bouwen van software. Eerst als hobby, vervolgens als bijbaan, daarna als studie en nu als werk. Ik heb Technische Informatica gestudeerd aan de Universiteit Twente, terwijl ik werkte voor verschillende software agencies.

Ik laad op door te reizen, in het bijzonder naar bergachtige gebieden zoals de Alpen. Ik vind het geweldig om te skiën en te wandelen in de natuur. Om te ontspannen kijk ik graag naar een goede film of show.

Waarom Navara?

Ik was toe aan een nieuwe uitdaging, waarbij ik écht impact wilde maken. Navara biedt mij de mogelijkheid om steeds verschillende opdrachten en projecten op te kunnen pakken en daarnaast bij te dragen aan de software ontwikkelingen van de grootste bedrijven in Nederland. Na 6 jaar gewerkt te hebben bij de start-up Homey, is de diversiteit van een consultancy echt heel erg leuk.

“Ik koos voor consultancy vanwege de diversiteit aan opdrachten en projecten.”

“Navara projecten gaan altijd live. Daar ben ik erg trots op.”

Navara DNA

Ik vind de mentaliteit en gedrevenheid van onze teams geweldig. We hebben het niet over wat onmogelijk is, maar over hoe we het wél kunnen realiseren. Ik heb nog nooit een Navara project meegemaakt dat niet live is gegaan, en daar ben ik erg trots op. Daarnaast voelde ik mij vanaf de eerste werkdag écht welkom. Er zijn veel voorbeelden waarbij Navara tot grote hoogte ging om waardering en steun te tonen. Ook zijn er dan nog de geweldige Navara feesten en de jaarlijkse skireis.

Waar krijg jij vleugels van?

Ik vind het heerlijk om te werken aan uitdagende nieuwe projecten waar we de architectuur en de technologie keuzes zelf nog kunnen maken. Ik vind het ook mooi om te zien hoe iedereen naast de projecten ook gedreven bezig is met hun eigen groei en ontwikkeling, door bijvoorbeeld samen te experimenteren met een nieuw framework of een nieuwe technologie.

Mijn grootste drijfveer is het duurzaam realiseren van succesvolle projecten met een Navara team, zeker als dat projecten zijn waarmee we een positieve impact maken op veel eindgebruikers.

“Het duurzaam realiseren van succesvolle projecten is mijn grootste drijfveer.”

Welk advies geef je iemand die overweegt consultancy in te gaan?

Voor mensen die een carrière in software engineering consultancy overwegen, zou ik adviseren om altijd open te staan voor nieuwe uitdaging en ontwikkeling.

Blijf jezelf bijscholen en zoek naar manieren om je technische vaardigheden te verbeteren. Het is ook belangrijk om goed te kunnen communiceren en samen te werken met andere professionals uit verschillende disciplines.

Tip

Een podcast die ik zou aanbevelen is “Software Engineering Radio”. Deze podcast biedt inzicht in de laatste trends en ontwikkelingen over diverse software engineering-themas.