In gesprek met Navara

Met een team van 200 specialisten, geeft Navara virtuoos en daadkrachtig vorm aan ieder software development-project. Navara creëert impact: dat is de belofte. Maar wie zijn de mensen achter het succes van dit business technology bedrijf? Maak kennis met onze collega’s en ontdek hun persoonlijke drijfveren, de passie voor hun vak en hun visie op impact.

"De kwaliteit staat altijd voorop."

Richard, 34, Data Scientist. Data Science & Business Analytics (MSc)

Even voorstellen

Ik ben Richard Zevenbergen, Data Scientist bij Navara.ai. Ik laad echt op door langen wandelingen te maken met mijn hond in de natuur, of door te gaan surfen.

Voor ik bij Navara kwam werken was ik Data Scientist bij de consultancy in de online marketing, en daar weer voor werkte ik bij een strategisch adviseur bij een woningcorporatie in Amsterdam.

Waarom Navara?

Op aanraden van mijn broertje! Hij is software developer bij Navara en vertelde mij dat je de kans krijgt om veel te leren. Ik ben mijn carrière niet begonnen als data scientist, maar heb mij tijdens corona omgeschoold. Daarom zocht ik een werkgever waar ik in korte tijd veel ervaring kan opdoen.

“Ik word graag uitgedaagd.”

Navara DNA

Als men iets belooft, dan gebeurt dat ook. Niet alleen naar de klant toe maar ook naar medewerkers. Dat zorgt ervoor dat ik mij volledig kan concentreren op mijn werk en ontwikkeling en trots kan zijn op het werk dat wordt opgeleverd.
Daarnaast heb ik in de tijd dat ik hier werk, samen met collega’s in oude Eendjes gereden, gemountainbiket over de Utrechtse Heuvelrug en de Stelvio op gefietst voor het goede doel. Altijd met management erbij, dus het is ook nog eens een hele platte organisatie.

Waar krijg jij vleugels van?

Om in korte tijd een project op te leveren waar de klant heel blij mee is. Ik hou ervan om nieuwe dingen te leren en word graag uitgedaagd om aan de slag te gaan met nieuwe technologieën. Het is dan echt kicken als het lukt om in korte periode iets nieuws te leren én iets op te leveren waar de klant daadwerkelijk iets aan heeft.

“Het is kicken om in korte tijd iets op te leveren waar de klant daadwerkelijk iets aan heeft.”

Welk advies geef je iemand die overweegt consultancy in te gaan?

Er zijn grote verschillen tussen consultancybedrijven en hun manier van werken. Praat met mensen die al bij een consultancybedrijf werken en vraag goed door naar de projecten waar zij aan werken, wat je daar kunt leren en of dit aansluit bij jouw verwachtingen. Ik had het geluk dat mijn broertje hier al werkt, maar over het algemeen vertellen mensen graag over hun eigen werk.