In gesprek met Navara

Met een team van 200 specialisten, geeft Navara virtuoos en daadkrachtig vorm aan ieder software development-project. Navara creëert impact: dat is de belofte. Maar wie zijn de mensen achter het succes van dit business technology bedrijf? Maak kennis met onze collega’s en ontdek hun persoonlijke drijfveren, de passie voor hun vak en hun visie op impact.

“De technologie verandert continu, dus je moet altijd blijven leren.”

Kevin, 29, Consultant. Computing Science (MSc)

Even voorstellen

Ik ben Kevin Gevers, en werk nu ruim een half jaar als full-stack software engineer consultant bij Navara. Dat is een lange titel, maar het komt er op neer dat je bouwt aan zowel de front-end, back-end en eventuele andere services, in de rol van een consultant. Dus naast het daadwerkelijk schrijven van code, adviseer ik over hoe een bepaalde applicatie het beste opgezet kan worden. Dit zorgt ervoor dat ik heel divers bezig ben en op heel veel verschillende gebieden kennis toepas en ook opdoe.

 

Waarom Navara?

Ik was nog druk met mijn scriptie, maar hier en daar een kennismakingsgesprek kon wel. Voor ik het wist, zat ik in het eindgesprek met Navara en kreeg ik een contract. Het ging zo natuurlijk dat het niet eens voelde als solliciteren.

“Er is kennisdeling op de punten waar je het echt nodig hebt.”

Navara DNA

De persoonlijke manier van dingen doen. Ik kan met vragen of suggesties bij écht iedereen terecht. Ook kan ik collega’s, die niet op mijn project zitten, om hulp vragen bij een technisch probleem. Ze maken dan gewoon tijd om je verder te helpen. Dit zorgt voor makkelijke kennisdeling op de punten waar je het echt nodig hebt.

Waar krijg jij vleugels van?

Nieuwe dingen leren. Ik ben ongelofelijk leergierig en dat is ook een van de redenen dat ik voor software-engineering gekozen heb. De technologie is continu aan het veranderen, dus je moet altijd blijven leren. Door dat toe te passen in de consultancywereld krijg je steeds nieuwe projecten met andere technologieën. Dat zorgt ervoor dat je steeds diverse dingen blijft leren en doen.

“De technologie verandert continu, dus je moet altijd blijven leren.”

Welk advies geef je iemand die overweegt consultancy in te gaan?

Doordat je als consultant van opdracht wisselt, kun je verschillende projecten doen binnen dezelfde baan. Naarmate je verder in je carrière bent kun je altijd nog besluiten om je meer op een specifiek veld te focussen.
Als consultant heb je een adviserende rol, dus je hebt ook echt inspraak op de manier hoe een applicatie wordt gebouwd. Dit zorgt er voor dat je ook op hoger niveau met een applicatie bezig bent, wat ik super interessant vind.