Intelligente locatieplanner voor zonnepanelen

Over Eneco Zonnig Laden

Eneco Zonnig Laden is een dochterbedrijf van Eneco en helpt consumenten en bedrijven met energietransitie. In het bijzonder met advies en installatie van laadpunten.

 

Het speelveld

Een enorme maatschappelijk uitdaging: de energietransitie, vraagt creativiteit. Zo is er een grote behoefte aan meer laadpalen en pleinen. Tegelijkertijd zou het mooi zijn, indien de benodigde laad-energie ter plaatste wordt opgewekt, om de belasting van energie – infrastructuur niet te verhogen. Grote vraag van onze klant Eneco was: waar zijn de meeste geschikte locaties?

De tactiek

Navara ontwikkelde een portal waar op basis van geo-data en bedrijfsdata meer dan 150.000 locaties worden geanalyseerd. Een ai-algoritme bepaald meest geschikte locaties en de potentie. Dit wordt weergeven in het portal, waar business development direct mee aan de slag kan.

 

 

Het eindresultaat

Eneco en Rotterdam kunnen nu met geo-data en AI snel schakelen. Inmiddels is dit innovatieve product iets wat wekelijks wordt geplaatst in heel Nederland en zijn steeds meer locaties voorzien van zonne-energie en laadpleinen.

 

 

“Dankzij Navara zijn we sneller op de juiste plek en bij de juiste juridische entiteit. Een enorme tijd- en inspanning winst”